<p class="MsoNormal"><b style="mso-bidi-font-weight: normal;"><span style="font-size: 18.0pt; line-height: 106%;">SALÁT Z TRESKY.</span></b></p>
<p class="MsoNormal"><b style="mso-bidi-font-weight: normal;"><span style="font-size: 14.0pt; line-height: 106%;">Suroviny:</span></b><span style="font-size: 14.0pt; line-height: 106%;">filety z tresky dle potřeby,ocet,vodu,sůl,sterilované zelí,sterilovaná zelenina na salát,cibuli,majonézu,smetanu,jogurt a tatarku.</span></p>
<p class="MsoNormal" style="tab-stops: 90.5pt;"><span style="font-size: 14.0pt; line-height: 106%;"><span style="mso-tab-count: 1;"> </span></span></p>
<p class="MsoNormal"><span style="font-size: 14.0pt; line-height: 106%;">Filety z tresky pořádně nasolíme a dáme na tři dny do chladna(ledničky).Potom opláchneme a dáme do octového nálevu na další tři dny.Lák namícháme v poměru:1 díl octa+1 díl vody.Po naložení musí jít kosti od masa.Opláchneme popř.vyndáme zbylé větší kosti či stáhneme kůži a řádně vymačkáme.Nakrájíme do mísy na požadované kousky,přidáme propláchnuté a pokrájené sterilované zelí,asi dvě menší sklenice(dle množství masa)odkapané sterilované zeleniny na salát,nakrájenou spařenou cibuli,opepříme a osolíme.Necháme odležet asi12 hod.Salát můžeme jíst je takto s pečivem nebo jej můžeme dochutit.Dochucení je lepší dělat až chvíli před konzumací(asi 1-2 hod),tak nám salát v chladničce vydrží déle.Dochucujeme majonézou,tatarkou a pro zjemnění trochou tučné smetany.Pokud chceme mít řidší salat použijeme smetanový jogurt.Po namíchání necháme ještě asi dvě hodiny uležet.Jako přílohu použijeme pečivo nebo čerstvý chléb.</span></p>
Posílám vlastní recept na salát.Zatím všem komu jsem ho dělal tak chutnal.