Ryby už téměř nefotím, proto i foto ryb méně posílám. Je to stále dokola jedno a to samé, proto věřím, že můj příspěvek potěší především vyznavače rybí gastronomie a také rybáře, kteří svého koníčka spojili s dobrým jídlem a přípravou vlastních úlovků.
Z kvalitní suroviny se nechá vykouzlit skoro vše. Fantazii se meze nekladou a limity téměř neexistují.
Filé na obrázku je připraveno na hamburgery a domácí rybí sekanou. Většina použitého masa je z brosmy a k tomu pár pupků z velké tresky. Brosma má velice jemné a chutné maso a zrovna tak pupky z velkých ryb jsou pro svojí šťavnatost doslova lahůdkou.
Na jedné fotce je ještě syrová sekaná před upečením, na další již sekaná pečená. Zajímavé je, že rybí sekaná po upečení neztratí oproti jiným masům na své hmotnosti vůbec nic.
Rybí burgery spíše osloví rybáře mladších ročníků, ale i konzervativní vyznavači tradiční kuchyně by si určitě pochutnali.