Ahoj předpokládáš správně. Platba pouze kartou. Jenom doporučuji si klidně koupit první den malinko víc (po těch letech odhadneš kolik projezdíš), nám se stalo, že tam dva dny nebyl benzín a museli jsem do Breivikbotnu. 🙁 I když pro Vás to bude změna, protože loď budete mít nejspíš v přístavu na Vaaganu a to k pumpě do Hasviku už kousek je, ale zase výhoda je, že to máš podstatně blíž na šelf než od Ornulfa. Takže projezdíte fakt méně.

Moc díky za ještě lepší zprávu, než jsem čekal. Pokud by lodě byly skutečně ve Vaaganu, rádi budeme autem jezdit pro ropu o ten kus dál. Když jsme bydleli v Hasfjordu, projezdili jsme vždycky něco mezi 300 až 400 litry. I z toho důvodu jsme vloni chtěli na letošek objednat chatu v Sorvaeru, protože stejně vždycky chytáme tam někde naproti na šelfovém zlomu nebo ještě severněji, ale nedopadlo to. Takže jsme rádi, že se nakonec povedlo koupit celý zájezd letos v lednu od party, která nemohla jet. Ve Vaaganu i Bestemors jsem už taky byl, tak filetárnu i přístav znám. Ale z reportů jsem něják pochopil, že všechny lodě ze svých chat má Ahmad v hasvickém přístavu.  Každej kilometr po vodě blíže na lovná místa je zlatej, tož doufám, že nám to Ahmad na snídani v Hasvikhotelu potvrdí :-)