Ahoj Tome.

Ty, tykovej kuchař a bez inspirace? Tomu se snad nedá ani věřit..

Co máš? Zvěřinu,drůbež,vepřové,hovězí, nebo rybu?

Jestli máš rybu, tak co třeba tresku s cherry rajčátky,bazalkou a bílým vínem?

Na pánev dej máslo rozehřej a přidej posekané chilli dle chutě 3-4 posekané stroužky česneku a krátce zarestuj aby se česnek nepřipálil. Pak  tam hoď pořádnou hrst cherry rajčat pokrájených na polovic a v česnekovém základu chvilku podus tak,aby si rajčata ponechala tvar, nebyly rozvařený a pak podlej bílým vínem. Tak deci. Krátce povař, přisyp posekanou čerstvou bazalku(víc), trochu nastrouhané citronové kůry,citronovou šťávu dle chutě,lžičku cukru,osol dle chutě,pepř čerstvě mletý, povař a dej stranou.

Porce ryby osuš, opepři a nasol. Do pánve s olivovým olejem a máslem dej rybu péct z obou stran do zlatova tak, aby byla propečená, ne vysušená. Do stejné pánve kde je upečená ryba přilej hotovou rajčatovou omáčku s bazalkou a prohřej. Příloha mohu být těstoviny,nebo různě upravené brambory. Klidně hranolky,opečené brambory,neb šťouchačky se smetanou a pokrájenou rukolou.

Pak dej vědět jak chutnalo ((-: