Nápověda Doporučujeme:

Správné oblečení do Norska

Výběr správného oblečení na moře je první předpoklad vaší úspěšné výpravy, umožní vyhnout se možným zdravotním rizikům (podchlazení atd.). Pobyt na moři je o radosti z pobytu na oceánu bez ohledu na to, jaké panuje počasí.

 

Ochlazování těla

Při fyzickém výkonu má tělo potřebu odvádět přebytečnou energii. Děje se tak v podobě potu, tím se tělo ochlazuje. Voda totiž odvádí teplo lépe než vzduch. Čím více vody (vlhkosti) bude ve vašem oblečení, tím rychleji bude vaše tělesné teplo odváděno pryč. Jak se vlhkost odpařuje, vaše tělo se ochlazuje. Mokré oděvy doslova kradou teplo z vašeho těla pryč.

 

Hustě tkané látky

Nejlepší strategie ochrany proti větru je nosit materiály z hustě tkaných látek, které zabraňují průniku větru k tělu, ale zároveň si uchovávají dostatečnou prodyšnost. Oblékejte se po vrstvách tak, abyste co nejdéle udrželi tělesné teplo. Prostory mezi vlákny oblečení zadržují vzduch, který pro vás znamená teplo. Množství zadrženého vzduchu závisí na počtu vrstev, jejich tloušťce a schopnosti absorbce vzduchu.

 

Kombinujte více vrstev

Správná kombinace vrstev je ten nejlepší systém, jak předejít teplotním ztrátám při rybolovu na moři. Kombinací vrstev můžete regulovat vaši tělesnou teplotu v závislosti na teplotě, větru, dešti a náročnosti fyzické aktivity jakou provozujete. Vnější vrstva oděvu ovlivňuje vlastnosti stejně jako design a technická specifikace oděvu. Polyester a nylon se navzájem liší v nepromokavosti a oděruvzdornosti, proto vybírejte takový materiál, který nejvíce vyhovuje vaší činnosti.

 

Správná velikost

Nezapomínejte, že velikost uvedená na obleku je pouze orientační. Oblek nezkoušejte pouze „na tričko“, ale oblečte se stejně, jako se budete oblékat na moře. Oblek byste si vždy měli koupit o něco větší, protože si kupujete oděv, který by vám měl zachránit život. Pocity, že se do kalhot vlezete dvakrát hoďte za hlavu, kupujete si spacák, který vám umožní pobyt na moři za jakéhokoli počasí, libovolně dlouho.

 

Proč Sundridge tak padne?

Tento oblek je vyroben neoprenového granulátu, nikoliv z neoprénových plátů, které používá čínská konkurence. V tomto obleku si budete připadat, jako v péřové bundě, která vás nijak neomezuje v pohybu. Jedná se o dvoudílný plovoucí oblek vybavený kapucí, vysokým límcem, zevnitř obšitým fleecem. Tento oblek si zachovává veškeré bezpečnostní prvky, na jaké jste od Sundridge zvyklí. Výtlak až 90N při velikosti G. Povrch obleku tvoří 100% nylon a tím je zaručena absolutní nepromokavost. Rukávy jsou opatřeny neoprénovou vložkou, která nedovolí ledové vodě zatéct do rukávů. Kapsy u bundy jsou zevnitř obšity fleecem. Kalhoty jsou vybaveny vysokým a zatepleným laclem, takže máte pocit jako by jste si oblékli vestu.

Chladno začíná od nohou

Ultra lehké a odolné holínky z pevného EVA materiálu s vyjímatelnou fleece vložkou. Poloviční hmotnost a vyšší odolnost proti protržení oproti PVC materiálům. Boty jsou určeny pro použití při teplotách až do -30°C. Obuv díky struktuře EVA výborně tlumí nárazy, je tvarově stálá, velmi odolná roztržení a je 100% vodotěsná. Vyrobeno z extra lehkého materiálu EVA. Materiál EVA – je materiál, který se skládá z 82% polyethylenu a 18% vinylacetátu. Po přidání vhodného pěnidla a barviv se materiál stává extrémně lehký. Technologie výroby zboží z materiálu EVA je jednou z nejtěžších technologií zpracovatelského průmyslu syntetických materiálů.  Nejdůležitější výhodou EVA materiálu je nepromokavost a stálost barev, což činí materiál EVA ideální pro výrobu obuvi. Další výhodou materiálu je absolutní tepelná izolace – ideální pro extrémně nízké teploty.

 

Pro rybolov v Norsku doporučujeme:

 

 

Autor: Michal Simčo

Foto: rybolovnorsko.cz

Tento článek zatím nikdo nekomentoval, buďte první!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(4)
(13)
(110)
(15)

Nahrávání ... Nahrávání ...