Nápověda Doporučujeme:

Domů Fóra Diskuze mořského rybolovu Vakuovačka

Zvolené téma obsahuje celkem 35 odpovědí. Do diskuze (19 hlasů) se naposledy zapojil uživatel valta valta a poslední změna proběhla před 1 týden, 1 den.

Prohlížíte 6 příspěvků - 31 z 36 (z 36 celkově)
  • Autor
    Příspěvky
  • #291997
     Sidonius1 
    Účastník
    (7 odpovědí)
    byl(a) online před 4 měsíců

    Pánové mám dotaz, není pak maso nebo filet z vakuovačky rozmačkaný?

    #292088
     kvlada 
    Účastník
    (68 odpovědí)
    byl(a) online před 3 měsíců

    Ahoj,jak dlouho trvá jedna operace,(zavaření)

    Díky za zprávu

    #292089
    vydra-cz vydra-cz 
    Účastník
    (100 odpovědí)
    byl(a) online před 20 hodiny

    kvalda podle toho jak si šikovnej a jakou máš vakuovačku

    #303898
     repertoar11 
    Účastník
    (1 odpovědí)
    byl(a) online před 9 dny

    Jak dlouho trvá proces vakuování záleží na sacím výkonu daného přístroje. Z mé zkušenosti je to tak do cca 30s až 1 minuty. Záleží kolik se toho vakuuje. Já nejvíc používám nádoby a z těch se vzduch vysává o něco déle. Dobré informace o vakuovačkách potravin jsou tady.

    Vakuování zdar!

    #303901
     meky 
    Účastník
    (188 odpovědí)
    byl(a) online před 2 dny

    Vakuování ryb má u malých vakuovaček jednu obrovskou nevýhodu. Při vysávání dochází i k vysávání vody, která odtéká přes místo sváru a tím likviduje základní podmínku úspěšného zatavení a to suchost styčných ploch. Ikdyž se nechají ryby okapat, tak vždy nějaká voda se odsaje. Já automaticky nechám svár opětovně přetavit, ale stoprocentní to není. Velké profi zařízení zatavují hned na poprvé velmi dobře.

    #303905
    valta valta 
    Účastník
    (10 odpovědí)
    byl(a) online před 8 dny

    My používáme levnější vakuovačky, ETA, já mam CASO z Amazon DE, kluci něco podobného. I do ETA i do CASO lze použít pytlíky jak CASO, tak ETA, tak z Lidlu.

    Určitě je důležité filety nechat odkapat, protože jak psal někdo nahoře, při vakuování to vytáhne vodu a nedojde ke kvalitnímu sváru, pak je potřeba svár pojistit. Ne vždy ale máte čas a chuť to nechat dlouho odkapat, navíc stejně filety zůstanou mokré.

    Vcelku slušně eliminujeme odchod tekutiny z pytlíku tím, že složíme kuchyňskou papírovou utěrku do tvaru proužku, který je široký jako vršek pytlíku a umístíme do vršku pytlíku – při vakuování odchází vzduch i voda, přičemž voda zůstane zachycená v tom ubrousku, vakuovačka pak zavaří pytlík, svár je nad složeným ubrouskem. Mrazí se i s tím proužkem ubrousku, ale ničemu to samozřejmě nevadí. Dokonce je bílý ubrousek dobrý jako kontrastní podklad, když si pytlíky popisujete fixem.

    • Tato odpověď byla upravena před 1 týden, 1 den uživatelem valta valta.
Prohlížíte 6 příspěvků - 31 z 36 (z 36 celkově)

Pro reakci na tento článek se musíte přihlásit.

Domů Fóra Diskuze mořského rybolovu Vakuovačka

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » Listopad 2018

Madagaskar » Říjen 2018

Soroya » Březen 2018

Anketa

Využíváte slevové akce?

(55)
(139)
(48)

Nahrávání ... Nahrávání ...