Nápověda Doporučujeme:

Domů Fóra Diskuze mořského rybolovu Uzení nejen mořských ryb

Zvolené téma obsahuje celkem 81 odpovědí. Do diskuze (35 hlasů) se naposledy zapojil uživatel ZM ZM a poslední změna proběhla před 1 měsíc.

Prohlížíte 7 příspěvků - 76 z 82 (z 82 celkově)
  • Autor
    Příspěvky
  • #291012
    kulik kulik 
    Účastník
    (2559 odpovědí)
    byl(a) online před 4 hodiny

    Michale, díky, určitě to zkusím. V zimě je na to dost času. Zatím jsem udil jen ryby a tak je čas na novinky. 😀

    #291016
     Filip Travnicek 
    Účastník
    (10 odpovědí)
    byl(a) online před 7 dny

    Velmi zajímavé video mezi svátkama určitě vyzkouším. Jen se zeptám, nebude to maso přesolené, když je celé obalím v soli?

    #291088
    Radislav Kryl Radislav Kryl 
    Účastník
    (469 odpovědí)
    byl(a) online před 1 měsíc

    mohlo by to být tím, že si ty některé makrely dlouho vozil na lodi,- že byly příliž dlouho v teple, to je moje zkušenost, zvláště makrely na to bývají choulostivé… Ale třeba Ti někdo papíše něco jiného.

    I mimo to jsou některé makrely jako blato, mají bělejší maso bez ohledu jak dlouho se vozí v lodi. Nachytali jsme je např před přístavenm a zpracovávali cca do půl hodiny od ulovení a i mezi těmito byly některé jako blato. Nevím čím to je byly na pohled z venku stejné.

     

    #291089
    vapno1 vapno1 
    Účastník
    (420 odpovědí)
    byl(a) online před 3 hodiny

    I mimo to jsou některé makrely jako blato, mají bělejší maso bez ohledu jak dlouho se vozí v lodi. Nachytali jsme je např před přístavenm a zpracovávali cca do půl hodiny od ulovení a i mezi těmito byly některé jako blato. Nevím čím to je byly na pohled z venku stejné.

    Podobný problém s „blátivým“ masem jsem postřehl i u některých tresek. Myslím žene u „chaluhaček“, ale u podlouhlých a pohublých „šedivek“ vytažených poměrně z hloubky ( 70 m + ). Maso na dotek „blemc“, i hůře se filetuje, nedrží tvar. Má někdo podobnou zkušenost a možné vysvětlení?

    • Tato odpověď byla upravena před 1 měsíc uživatelem Sim Sim.
    #291091
    honzak honzak 
    Účastník
    (2395 odpovědí)
    byl(a) online před 5 minuty

    <span style=“color: #3a3a3a; font-family: ‚Open Sans‘, sans-serif; font-size: 14px; background-color: rgba(20, 77, 151, 0.13);“>I mimo to jsou některé makrely jako blato, mají bělejší maso bez ohledu jak dlouho se vozí v lodi. Nachytali jsme je např před přístavenm a zpracovávali cca do půl hodiny od ulovení a i mezi těmito byly některé jako blato. Nevím čím to je byly na pohled z venku stejné.</span> Podobný problém s „blátivým“ masem jsem postřehl i u některých tresek. Myslím žene u „chaluhaček“, ale u podlouhlých a pohublých „šedivek“ vytažených poměrně z hloubky ( 70 m + ). Maso na dotek „blemc“, i hůře se filetuje, nedrží tvar. Má někdo podobnou zkušenost a možné vysvětlení?

    a vykrvujes hned po vytazeni do lodi?? To je zaklad. Ja rybu hned vykrvim a maso je super at je to makrela nebo polak. Obecnacky skoro vubec neberu, jen kdyz je blbě zasekla treba za oko nebo srele. Za mě je polak top na zdolavacku i jidlo

    #291095
    vapno1 vapno1 
    Účastník
    (420 odpovědí)
    byl(a) online před 3 hodiny

    Všechny ryby po vylovení v lodi vykrvujeme.

    #291096
    ZM ZM 
    Účastník
    (1016 odpovědí)
    byl(a) online před 11 hodiny

    Již jsem o tom psal,ryby by se měly hned vykuchat a opláchnout.U makrel je to bezpodmínečné.Vození ryb po celý den ve „vlastní šťávě“ kvalitě masa škodí.V létě je ideální chladit.

     

Prohlížíte 7 příspěvků - 76 z 82 (z 82 celkově)

Pro reakci na tento článek se musíte přihlásit.

Domů Fóra Diskuze mořského rybolovu Uzení nejen mořských ryb

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » Listopad 2017

Soroya » Září 2017

Soroya » Červen 2017

Anketa

Využíváte slevové akce?

(11)
(23)
(15)

Nahrávání ... Nahrávání ...