Nápověda Doporučujeme:

Domů Fóra Diskuze mořského rybolovu kuchařské receptury a specialitky

Zvolené téma obsahuje celkem 79 odpovědí. Do diskuze (44 hlasů) se naposledy zapojil uživatel Apnea Apnea a poslední změna proběhla před 1 týden, 6 dny.

Prohlížíte 15 příspěvků - 16 z 30 (z 80 celkově)
  • Autor
    Příspěvky
  • #6602
     Martin Rollo 
    Účastník
    (407 odpovědí)
    byl(a) online před 1 měsíc

    Take se daji delat z tresky ptacky,ale fileta se musi rozriznout,aby se dalo maso zabalit.Postup je stejny,jak se dela z masa je to supr

    #6770
     Bohuslav Poles 
    Účastník
    (190 odpovědí)
    byl(a) online před 1 měsíc

    koipil jsem si od Vitany ten rychlosáček s omáčkou na zapékané ryby a zkusil jsem to na filetách z tresky. Chuťově celkem dobrý, je to zase něco nového. Také jsem si přivezl celého kelera, kterého jsem nasolil, napepřil a načesnekoval, zabalil do alobalu a po 4 hodinách uležení pekl zvolna na grilu. Asi po hodině jsme alobal roztrhli, zevnitř se linula překrásná vůně a maso bylo krásně šťavnaté a křehké s vynikající chutí.

    Nemáte někdo zkušenosti, jak udělat z tresčích jiker kaviár?? Zajímalo by mě, jestli to jde a jak asi chutná ??

    #6772
     petr 
    Účastník
    (158 odpovědí)
    byl(a) online před 3 hodiny

    To BOBO: jikry z tresky obecné – mám Norové připravovali následovně: celé jikry z větší tresky obecné i s blánou opláchli, posolili, zabalili do plátěné útěrky,vhodili do vroucí vody a 30 min. vařili.Pak vyndali, vybalili z útěrky, dali takto vzniklý uvařený bochník na talíř – mělo to hnědou barvu a krájeli na plátky. Jedlo se to s chlebem a tatarkou. Mě osobně to nechutnalo stejně jako sušené tresky. Dobrou chuť.

    #6774
    Salmon Salmon 
    Účastník
    (560 odpovědí)
    byl(a) online před 25 dny

    Já jsem zkoušel taky tu hotovou omáčku od Vitany a lepší se mi zdála ta na kuře. Je sýrová a místo kuřecího jsem tam dal tresku a mníka. Vřele doporučuju:-)

    #6835
    Radislav Kryl Radislav Kryl 
    Účastník
    (468 odpovědí)
    byl(a) online před 2 měsíců

    Ahoj Michale,

    hoď sem prosím Tě ten recept co dělal na Soroyi Ismail, tu zapečenou tresku s uzeným lososem a hlavně ingredience použité v té smetanové zálivce.

    Dík Radek

    #7385
    mikulcak mikulcak 
    Účastník
    (371 odpovědí)
    byl(a) online před 2 hodiny

    RK-letos na vánoce jsem dělal tresku podle receptu z dvd soroy a super mňamka…

    možná to nebude přesně ono,třeba tam dal Ismail něco dalšího,já to dělal takhle-

    Na plech dát tresku nasolenou,na ni rajčata,papriku, cibuli a kousky lososa.

    Zálivka-3x normální smetanu,1x zakysanou smetanu,česnek,sůl,citronový pepř-vše promíchat

    a dát na rybu,no a na konec nějaké ty krevety.Rybu jsem dělal na 180 stupňů asi 2 hodiny.

    U štedrovečerního stolu jsme měly štiku,sumce,pstruha ale treska byla bomba,možná proto že to bylo zas něco jiného.

    #7930
     Bohuslav Poles 
    Účastník
    (190 odpovědí)
    byl(a) online před 1 měsíc

    Mohu potvrdit kvalitu…… Vytáhnul jsem z mrazáku pár balíčků filet tresky a asi dva balíčky malých kelerů s tím, že si něco dobrého vyudíme. Balíčky jsem nechal přes noc v lednici, aby pomalu povolili a ráno jsem si připravil česnek, sůl a olivový olej. Naložil jsem maso na tři hodinky a pak šupky do vyhřáté udírny na 60 – 70 °C. Navečer jsme mlaskali slastí, jak dobré to může být.

    Pár filetek jsem si ale nechal a udělal je přesně tak, jak psal „mikulcak“, akorát mi chyběl ten uzený losos. No bašta to byla vynikající, jen opatrně se solí, i ryba se dá přesolit.

    #7943
    mikulcak mikulcak 
    Účastník
    (371 odpovědí)
    byl(a) online před 2 hodiny

    A ještě k tomu receptu poznámka,použijte jen smetanu 33%,ted jsem to dělal s 12ti% a není to ono…

    #7996
    Radislav Kryl Radislav Kryl 
    Účastník
    (468 odpovědí)
    byl(a) online před 2 měsíců

    To Mikulcak

     trochu pozdě, ale přeci. Náhodou jsem obecňačku udělal na silvestra pro pár přátel stejně jak píšešjen zakysanou smetanu 2x a sladkou 1x a do toho sušený česnek. Byla to bomba i pro mě to byla příjemná změna.

    #8059
     Robert Procházka 
    Účastník
    (12 odpovědí)
    byl(a) online před 5 měsíců

    Jak děláte škvarky z ryb?

     

    #8070
     zdeněk křešnička 
    Účastník
    (417 odpovědí)
    byl(a) online před 6 měsíců

    to: rybu,zbytky z filetování bez kůže, nařež na kostky 3x3cm, dost osolit,promíchat v kýblu,nech chvilku, slej vodu,pořádně osuš,!! promíchej s kořením,můžeš přidat hl. mouku, rozpálený oil,lepší je friťák,je to bašta,dělám je ,ale nejím

    jenom chutnám

    #8071
    ZM ZM 
    Účastník
    (1013 odpovědí)
    byl(a) online před 4 dny

    Ahoj Zdeňku,taky to jde inovovat marinováním v bílém víně,když není saké,se zázvorem obalit ve škrobu atd.,nebo v těstíčku z mouky,vody,kypřícího prášku(nechat vykynout)….smažit.

    #8081
     Josef Ďuriač 
    Uživatel
    (88 odpovědí)
    offline

    #8083
     Josef Ďuriač 
    Uživatel
    (88 odpovědí)
    offline
    #8085
     Josef Ďuriač 
    Uživatel
    (88 odpovědí)
    offline

    Koukám nic nedorazilo,tak to napíšu.RYBÍ SALÁT. 1 kg syrových rybek-pokrájet kosky cca 2×2 cm,síla 0,5-0,8cm,1/2 citronu-pokapat maso,1x velká lžíce octa-pokapat,prosolit-promíchat.Přidat + velkou cibuli,najemno pokrájenou.Koření,používám TABASCO,nebo-pepř,gran.česnek a koř.na gril.moř.ryb.Kořením šetřit-dochucuje se později.Toto vše dát na 24hod. do lednice,a aspoň 2x promíchat během těch 24 hod. Tak a přidáme 1-1,2kg kyselého zelí(malinko pořezat),1x velká sklenka HALALI(slít nálev),promíchat a šup do lednice na 36hod.Promíchat 2-3x. Tak,nyní můžem dochutit dle libosti.Salát můžem míchat buď s majolkou,neb tatarkou,neb bílým jogurtem.míchat jen tolik,kolik sním,ostatek zpět do lednice. Jako příloha se nám osvědčil chleba a pivo,je to k neuvěření.

Prohlížíte 15 příspěvků - 16 z 30 (z 80 celkově)

Pro reakci na tento článek se musíte přihlásit.

Domů Fóra Diskuze mořského rybolovu kuchařské receptury a specialitky

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Havoya

Maledivy

Poslední fotogalerie

Soroya » Září 2017

Soroya » Červen 2017

Soroya » Únor 2017

Anketa

Navštěvujete srazy mořského rybolovu?

(4)
(21)
(91)

Nahrávání ... Nahrávání ...