Nápověda Doporučujeme:

Domů Fóra Diskuze mořského rybolovu kuchařské receptury a specialitky

Zvolené téma obsahuje celkem 79 odpovědí. Do diskuze (44 hlasů) se naposledy zapojil uživatel Apnea Apnea a poslední změna proběhla před 6 měsíců, 2 týdnů.

Prohlížíte 15 příspěvků - 16 z 30 (z 80 celkově)
  • Autor
    Příspěvky
  • #6602
     Martin Rollo 
    Účastník
    (408 odpovědí)
    byl(a) online před 6 dny

    Take se daji delat z tresky ptacky,ale fileta se musi rozriznout,aby se dalo maso zabalit.Postup je stejny,jak se dela z masa je to supr

    #6770
     Bohuslav Poles 
    Účastník
    (190 odpovědí)
    byl(a) online před 3 měsíců

    koipil jsem si od Vitany ten rychlosáček s omáčkou na zapékané ryby a zkusil jsem to na filetách z tresky. Chuťově celkem dobrý, je to zase něco nového. Také jsem si přivezl celého kelera, kterého jsem nasolil, napepřil a načesnekoval, zabalil do alobalu a po 4 hodinách uležení pekl zvolna na grilu. Asi po hodině jsme alobal roztrhli, zevnitř se linula překrásná vůně a maso bylo krásně šťavnaté a křehké s vynikající chutí.

    Nemáte někdo zkušenosti, jak udělat z tresčích jiker kaviár?? Zajímalo by mě, jestli to jde a jak asi chutná ??

    #6772
     petr 
    Účastník
    (158 odpovědí)
    byl(a) online před 5 měsíců

    To BOBO: jikry z tresky obecné – mám Norové připravovali následovně: celé jikry z větší tresky obecné i s blánou opláchli, posolili, zabalili do plátěné útěrky,vhodili do vroucí vody a 30 min. vařili.Pak vyndali, vybalili z útěrky, dali takto vzniklý uvařený bochník na talíř – mělo to hnědou barvu a krájeli na plátky. Jedlo se to s chlebem a tatarkou. Mě osobně to nechutnalo stejně jako sušené tresky. Dobrou chuť.

    #6774
    Salmon Salmon 
    Účastník
    (560 odpovědí)
    byl(a) online před 1 měsíc

    Já jsem zkoušel taky tu hotovou omáčku od Vitany a lepší se mi zdála ta na kuře. Je sýrová a místo kuřecího jsem tam dal tresku a mníka. Vřele doporučuju:-)

    #6835
    Radislav Kryl Radislav Kryl 
    Účastník
    (469 odpovědí)
    byl(a) online před 14 dny

    Ahoj Michale,

    hoď sem prosím Tě ten recept co dělal na Soroyi Ismail, tu zapečenou tresku s uzeným lososem a hlavně ingredience použité v té smetanové zálivce.

    Dík Radek

    #7385
    mikulcak mikulcak 
    Účastník
    (372 odpovědí)
    byl(a) online před 15 dny

    RK-letos na vánoce jsem dělal tresku podle receptu z dvd soroy a super mňamka…

    možná to nebude přesně ono,třeba tam dal Ismail něco dalšího,já to dělal takhle-

    Na plech dát tresku nasolenou,na ni rajčata,papriku, cibuli a kousky lososa.

    Zálivka-3x normální smetanu,1x zakysanou smetanu,česnek,sůl,citronový pepř-vše promíchat

    a dát na rybu,no a na konec nějaké ty krevety.Rybu jsem dělal na 180 stupňů asi 2 hodiny.

    U štedrovečerního stolu jsme měly štiku,sumce,pstruha ale treska byla bomba,možná proto že to bylo zas něco jiného.

    #7930
     Bohuslav Poles 
    Účastník
    (190 odpovědí)
    byl(a) online před 3 měsíců

    Mohu potvrdit kvalitu…… Vytáhnul jsem z mrazáku pár balíčků filet tresky a asi dva balíčky malých kelerů s tím, že si něco dobrého vyudíme. Balíčky jsem nechal přes noc v lednici, aby pomalu povolili a ráno jsem si připravil česnek, sůl a olivový olej. Naložil jsem maso na tři hodinky a pak šupky do vyhřáté udírny na 60 – 70 °C. Navečer jsme mlaskali slastí, jak dobré to může být.

    Pár filetek jsem si ale nechal a udělal je přesně tak, jak psal „mikulcak“, akorát mi chyběl ten uzený losos. No bašta to byla vynikající, jen opatrně se solí, i ryba se dá přesolit.

    #7943
    mikulcak mikulcak 
    Účastník
    (372 odpovědí)
    byl(a) online před 15 dny

    A ještě k tomu receptu poznámka,použijte jen smetanu 33%,ted jsem to dělal s 12ti% a není to ono…

    #7996
    Radislav Kryl Radislav Kryl 
    Účastník
    (469 odpovědí)
    byl(a) online před 14 dny

    To Mikulcak

     trochu pozdě, ale přeci. Náhodou jsem obecňačku udělal na silvestra pro pár přátel stejně jak píšešjen zakysanou smetanu 2x a sladkou 1x a do toho sušený česnek. Byla to bomba i pro mě to byla příjemná změna.

    #8059
     Robert Procházka 
    Účastník
    (12 odpovědí)
    byl(a) online před 11 měsíců

    Jak děláte škvarky z ryb?

     

    #8070
     zdeněk křešnička 
    Účastník
    (417 odpovědí)
    byl(a) online před 1 rok

    to: rybu,zbytky z filetování bez kůže, nařež na kostky 3x3cm, dost osolit,promíchat v kýblu,nech chvilku, slej vodu,pořádně osuš,!! promíchej s kořením,můžeš přidat hl. mouku, rozpálený oil,lepší je friťák,je to bašta,dělám je ,ale nejím

    jenom chutnám

    #8071
    ZM ZM 
    Účastník
    (1016 odpovědí)
    byl(a) online před 17 minuty

    Ahoj Zdeňku,taky to jde inovovat marinováním v bílém víně,když není saké,se zázvorem obalit ve škrobu atd.,nebo v těstíčku z mouky,vody,kypřícího prášku(nechat vykynout)….smažit.

    #8081
     Josef Ďuriač 
    Uživatel
    (88 odpovědí)
    offline

    #8083
     Josef Ďuriač 
    Uživatel
    (88 odpovědí)
    offline
    #8085
     Josef Ďuriač 
    Uživatel
    (88 odpovědí)
    offline

    Koukám nic nedorazilo,tak to napíšu.RYBÍ SALÁT. 1 kg syrových rybek-pokrájet kosky cca 2×2 cm,síla 0,5-0,8cm,1/2 citronu-pokapat maso,1x velká lžíce octa-pokapat,prosolit-promíchat.Přidat + velkou cibuli,najemno pokrájenou.Koření,používám TABASCO,nebo-pepř,gran.česnek a koř.na gril.moř.ryb.Kořením šetřit-dochucuje se později.Toto vše dát na 24hod. do lednice,a aspoň 2x promíchat během těch 24 hod. Tak a přidáme 1-1,2kg kyselého zelí(malinko pořezat),1x velká sklenka HALALI(slít nálev),promíchat a šup do lednice na 36hod.Promíchat 2-3x. Tak,nyní můžem dochutit dle libosti.Salát můžem míchat buď s majolkou,neb tatarkou,neb bílým jogurtem.míchat jen tolik,kolik sním,ostatek zpět do lednice. Jako příloha se nám osvědčil chleba a pivo,je to k neuvěření.

Prohlížíte 15 příspěvků - 16 z 30 (z 80 celkově)

Pro reakci na tento článek se musíte přihlásit.

Domů Fóra Diskuze mořského rybolovu kuchařské receptury a specialitky

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Soroya » Březen 2018

Maledivy » Únor 2018

Madagaskar » Listopad 2017

Anketa

Využíváte slevové akce?

(28)
(66)
(30)

Nahrávání ... Nahrávání ...