Nápověda Doporučujeme:

Nové ubytování v Hasviku

Letos byl dokončen nový projekt revitalizace hasvického přístavu na Soroya. Tuto akci realizovala naše partnerská firma Big Fish Adventure, která má bohaté zkušenosti v oblasti rybářské turistiky. Celý přístav byl vyčištěn a rozšířen tak, aby zde vzniklo šest nových rybářských domů pro šest osob. Čyři domy jsou postavené na pilotech přímo nad mořem a zbylé dva jsou na vyvýšeném útesu s úžasným výhledem na moře.

 

Pohodlí a komfort

Součástí projektu je nová, velká filetárna a kotviště lodí. Vše je pohodlně po ruce, což přispívá ke komfortní dovolené. Domy jsou dvoupatrové, v přízemí se nachází koupelna, WC, sauna, sušárna a dvě ložnice po dvou lůžkách. V horním patře je kuchyň, obývák, druhá koupelna, WC, další ložnice po dvou lůžkách a velká terasa s úžasným výhledem na moře. Kuchyň je vybavena vším nádobím, myčkou, mikrovlnou troubou, varnou deskou s pečící troubou, rychlovarnou konvicí. Dům má podlahové vytápění s individuální regulací v každé místnosti.

 

Nové lodě

Letos byly pořízené nové lodě Kaasboll 7,08m a 7,8m osazené výkonými motory Yamaha 150HP a kvalitní navigací Garmin, s echolotem od stejné značky. Na své si tedy přijdou rybáři, kteří se rádi vydávají dál na moře za trofejními úlovky. Každá loď Kaasboll je vybavena hadicí, která čerpá vodu z moře a udržuje loď neustále čistou. Výborné jsou rovněž čtyři držáky prutů, které se výborně osvědčili na lov halibutů.

 

Jak se chytá?

V případě mírného větru je dobré jako nástrahu použít návazec s kelerem, jakmile se vítr zvedne přes 5m/s, je dobré, kelera vyměnit za roybait, který fantasticky funguje za silnějšího driftu. Na lodi je rovněž speciální pouzdro na bednu s úlovkem, takže nic nelítá po lodi ani za větších vln. Tyto nové speciály jsou vybaveny giroskopem, který neustále automaticky vyrovnává náklon lodi, takže návrat i za velkých vln je maximálně bezpečný.

 

Start nové sezóny

Příští sezóna startuje v březnu 2020, kde se na vás bude těšit moje maličkost 1.března a spolu s Ahmadem otevřeme novou sezónu. Kdo by se chtěl přidat a zažít lov skrejí až 150cm, má jedinečnou příležitost. Tento termín je vhodný zejména na lov obrovských tresek, halibutů a mořských koček. Kdo se sem v tomto období vydá, může si být jistý, že se jeho osobní rekordy posunou hodně vpřed, protože moře v březnu je na ryby nejbohatší z celého roku.

 

 

Fotogalerie

 

Autor: Sim

Foto: rybolovnorsko.cz

3 komentářů

  1. Ahmad nám apartmány v červnu předváděl. Ubytování moc hezké-protože nové, lodě super (pro mě by to byl jediný, ale celkem závažný důvod k výběru), lokace dost hrůza. Asi jako krásný, moderně vybavený hotel v Praze na bývalém nákladovém nádraží 🙂 Ale pro ty, kteří jedou jenom na ryby a “Norsko” je až tak nebere, hodně atraktivní varianta. Můj pohled.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(4)
(8)
(94)
(14)

Nahrávání ... Nahrávání ...