Nápověda Doporučujeme:

Život a rybolov na Madagaskaru 2/2

Dalším příjemným překvapením budou zdejší ceny. 0.7l vynikajícího piva 5.4% zde stojí necelých 25,-kč. Hovězí steak Zebu pořídíte za 150,-kč včetně přílohy a zeleninové oblohy. Místní Malgašská kuchyně je skutečným gurmánským zážitkem a je zaměřena hlavně na dary moře. Určitě doporučuji ochutnat kalamáry, kraby, langusty, chobotnice nebo třeba krevety.

 

Návštěva restaurace

Vzpomínám na jednu příhodu z poslední výpravy, kdy jsme se rozhodli poobědvat na pláži. V hospodě jsme seděli sami, což je tu běžné, protože místní do restaurací nechodí. Je to pro ně příliš drahé. Přišel za námi majitel a dal nám vybrat z velkého jídelního lístku, kde bylo asi dvacet pokrmů. Když mělo dojít k objednání, tak řekl, že má jen dva kraby a dvě ryby. Jelikož jsme byli 4 ke stolu, tak nám to vyhovovalo. Po objednání 4 piv, odpověděl, že nemá a rozběhl se pryč z hospody.

 

Jídlo na ohýnku

Chvíli jsme seděli sami v prázdné hospodě, smáli se a nevěděli, co bude? Za 3 minuty byl zpět i se čtyřmi studenými pivy, prý si je půjčil od kamaráda. Pro další rundu piv utíkal ještě jednou, ale jídlo udělané na ohýnku, bylo velmi chutné. Další veselé překvapení byla kuchyně a místní záchod, ale to si poznáte sami, až tu budete. Na Madagaskaru je prostě sranda od rána až do večera.

 

Jak probíhá pobyt?

Celý rybářský výlet na Madagaskaru probíhá tak, že si objednáte desetidenní pobyt. 7 dní strávíte na katamaránu mořským rybolovem, s profesionální posádkou a další 3dny budete odpočívat, nebo cestovat po pevnině. Loď je kompletně vybavena a tak snad kromě háčků a drobné bižuterie si nemusíte z domova nic na rybolov vozit. Ledaže byste měli nějaké oblíbené vybavení, na které byste plachetníka toužili ulovit a zdolat.

 

Dobrodružství na pevnině

Na pevnině se dá podniknout dobrodružný výlet na čtyrkolkách s průvodcem. Tento člověk vám ukáže pestrou krajinu Afriky. U vidíte pralesy, vodopády, jezera s krokodýly, rozsáhlé pláně s rostlinou ylang ylang, rýžové pole, odlehlé horské oblasti. Jedině zde uvidíte chameleóny ve jejich přirozeném prostředí. V pralesech vám bude připadat, že jemně prší, ale skutečnost bude taková, že na vás močí cikády. Na kus banánu přilákáte místní primáty Lemury, kterým místní říkají Maki.

 

Nikdy nezapomenete

Po tomto výletě vám další den doporučuji oddech na pláži, abyste nabrali sílu na nový výlet a sice návštěvu místního parku s opicemi, želvami a krokodýly. No a když jste na Madagaskaru nesmíte vynechat návštěvu místního lihovaru, který vyrábí jedinečné třtinové rumy vyhlášené po celém světě. Po cestě zpět se zastavíte na největším tržišti v Nosy Be, kde si můžete koupit výborné koření jako je pepř, šafrán, vanilka nebo skořice přímo od pěstitelů. Následující den vás přepravíme na letiště a buďte si jisti, na takový zážitek dlouho nezapomenete a budete to chtít znovu a znovu, tak jako já.

 

Doporučení na cestu

Letošní rok otevřeli nové, velmi pohodlné letecké spojení s jedním přestupem. Vídeň – Adis Abeba – Nosy Be za nějakých 19.500,-kč. Časově tuto vzdálenost zvládnete za 15 hodin.
Na cestu sem nepotřebujete žádné speciální očkování. Nejsou tu žádné zákeřné nemoci jako je žlutá zimnice, černý kašel nebo mor. My rybaříme na severním výběžku Madagaskaru, který stále ovládají ekonomicky Francouzi. Takže obyvatelstvo je značně poevropštělé, se správnými hygienickými návyky. I tak budete velmi příjemně překvapeni, že tuto oblast zatím nenašli turisté, kteří by ji zkazili penězi. Pojďte vyzkoušet dobrodružství v Africe, na které budete vzpomínat do konce života.

 

 

Přejít na:

 

Autor: Michal Simčo

Foto: rybolovnorsko.cz

4 komentářů

  1. Cely výlet na Madagascar byl jeden velký zážitek ……a ta příhoda v hospodě kdy nám byly nabídnuty ty 2 ryby a 2 krabi no tak tomu se smeju ještě dnes .Paradni ochota a přívětivost lidi byla krásným pohlazenim na dusi ze je ještě nezkažená lokalita .Těšim se ze se na Madagascar podívám pokud bude zdravicko nakloneno i příští rok znovu .Vsem to každopádně doporučuji zažít na vlastní “bulvy” :-)))

  2. Jezdí se tam dle přání rybářů 10-14dní. 7dní se bývá na katamaránu a 3dny na pevnině. celkem 10dní tě vyjde na 79tis. + letenka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(4)
(14)
(110)
(15)

Nahrávání ... Nahrávání ...