Nápověda Doporučujeme:

Video: Jak naložit a vyudit makrely

Předvedeme dva vyzkoušené recepty jak naložit a vyudit makrely, aby nebyly přesolené, nebo vůbec neslané. Dozvíte se, jak dlouho je makrely udit, abyste je nevysušily a pochutnali si na šťavnatém rybím masíčku.  Porovnáme rozdíl mezi uzením ve staré dřevěné klasice a digitální údírně Bradley.

 

15 komentářů

  1. Já makrely na uzení jen večer nasolím a ráno udím. Není ta voda zbytečná. Nenasaje makrela vodu a maso je potom blátivé?

  2. Vyzkoušel jsem tento týden variantu s česnekem a musím poděkovat, fakt vynikající. Díky Majkle

  3. Tuto udírnu vlastním již dva roky a proto vím,že tak jak to propaguje Michal Simčo je hloupost.Nikdy se v ní ryba neuděla při 60 stupních za dvě hodiny.Elektrické topení je na dně udírny a proto je třeba ryby občas prohodit.Vyudil jsem v této udírně již skoro veškeré maso,které udit lze a věřte,že to není zase taková pecka jak se propaguje.Pokud udíme horkým kouře tak cca hodinu rybu zahříváme na 60stupňů následně cca hodinu 80-90 teplota jednu hodinu.Nebo studeným kouřem 20-25stupňů delší dobu.

  4. Makrely jsou hotové bezproblémů za 2h na 60C. Dávám do předehřáté udírny. Makrela se prakticky jen prohřeje.

    1. Dik za odpověď a vysvětlení!Já jsem myslel,že se bavíme o uzeni a ne o ohřátí a pojídání studené ryby! S pozdravem Dušan

      1. Nechápu co to tady plácáte o pojídání studené ryby. I v troubě na 60°C je po dvou hodinách makrela krásně propečená, až vysušená. Vemte si prášek na hlavu a radši příště nic tak hloupého nepište. Děkuji.

        1. Co to píšete o troubě.uzeni je konzervace kouřem a taky mam tuto udírnu a plně souhlasím s názorem pána.tato udirna bradley je uplne na nic!!!tak buďte objektivní !!rybu po tak krátké době uzeni múžete okamžitě konzumovat,ale urcite Vám nevydrží delší dobu!!

          1. Sandokane ja se podepsal!Prášek na tupost si vem ty!!Něco si přečti o uzéní a pak reaguj!!!!Veřejňě se vsázim o cokoliv ,že v udírně bradley se za dvě hodiny ryba nevyudí!!!já ji na rozdíl od tebe vlastním a mám ji v Norsku!!takže blbosti nepíší a sázka platí

            1. Karel Petráček jméno mé. Nevím jak si tady zobrazit jméno, učet mě tady zřídil vnuk. Ale k věci… Asi každý vnímáme “uzení” jinak. Vy a další chcete konzervovat, ale já chci hlavně s minimem námahy bužírovat. Bredly nemám, ale náš hospodskej jo a všechno co v tom ohřál (záměrně nepíšu udil, abyste mě hned nepopotahovali) bylo vynikající. Ať už to bylo bůček, krkovica, nebo nějaký klobásy. Kdyby ste se někdo chtěl této udírny zbavit koukám na tebe Dušane A., tak mě pošlete soukromou zprávu a na ceně domluvíme se.

  5. Chlapi, zbytečně to hrotíte, podle mě je to jen o vysvětlení si a správné označení tepelného zpracování naložené makrely. Podle mne Michal v tom správném slova smyslu nasolené makrely neudí, ale prohřívá a povrchově ovoní kouřem. Víc za dvě hodiny stihnout nejde. Věřím tomu, že takto ohřátá makrela může být po vytažení z udírny chutná, ale ji potřeba okamžitě zkonzumovat. Takto upravená makrela nemůže podle mne dlouho vydržet. Ale to třeba není pro Michala účelem, aby visela ve špajzu 2 týdny, takže proč ji sušit dlouho. Tomu rozumím. Ale pokud si opravdu UDÍM makrely, aby mi pár vydrželo déle, co se nesní hned, tak ji nebudu rozhodně prohřívat jen dvě hodíny a udělám to i trošku při vyšší teplotě. Toť můj subjektivní názor :-).

  6. Franta má recht! Já se vůbec divím, že někdo má potřebu uzený makrely dlouhodobě skladovat. Já většinou vyudím v normální udírně 16 – 20 makrel (nakládám je defakto stejně jak ve videu – varianta s česnekem), stejně je dýl jak 2-3 hodiny na třešni a cca 64°C neudím. A proč píšu je to, že do druhýho dne sou stejně všechny sežraný. To jako někdo vyudí makrely a pak se na ně chodí koukat do špajzu, jak mu tam pěkně visý? Není lepší se podělit s kamarádama, dokud je makrela čerstvě vyuzená?

    1. Mate pravdu!Hlavne at nám to chutná.a k tomu dobra kořalka!nechtel jsem nikoho napadad!jen mne sere ,že prodejci lžou a propagují neco co neni zas až tak ok!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(4)
(8)
(94)
(14)

Nahrávání ... Nahrávání ...