Nápověda Doporučujeme:

Test: Oblečení PELAGIC

Letos začínám druhou sezónu v tropech s oblečením Pelagic. Tuto značku mě jako první představil Radek Talafous, který mě nabídl spolupráci, těsně před mým odletem na Maledivy. Do té doby jsem nosil jen obyčejné bavlněné trička, které jsem po návratu z tropů prostě vyhodil. Strašně se vytahaly, smrděly a nedaly se dál nosit. Pokud si obléknete Pelagic budete si připadat jako v jiném světě.

test_pelagic_2016_1

 

Toto oblečení je vyrobeno pro každodenní používání, to znamená, že pokud se zpotíte, tak nepáchnete, jako v bavlněném tričku, ale vydržíte klidně dva až tři dny ve stejném oblečení. Já pobývám každoročně cca jeden měsíc v tropech, blízko rovníku s velmi silným slunečním záření. Toto prádlo vás výborně chrání proti UV záření, takže se nikdy nespálíte.

test_pelagic_2016_5

 

Rád se věnuji všem rybářským aktivitám, jako je, popping, trollig nebo bottom fishing. Co nesnáším, je patlání se nějakým krémem proti spálení kůže, fuj! Nenávidím být mastný jako papír od salámu. V oblečení od Pelagic není nutné na sebe vrstvit množství krému s ochranným faktorem 50+UV. Mám vyzkoušeno, že i při šnorchlování se nespálíte a můžete si vychutnávat pohyb ve vodě, jak dlouho budete chtít.

test_pelagic_2016_6

 

Mnoho mých přátel létá se mnou do tropů s tím, že se trochu opálí a svojí hnědou pokožkou, se budou chlubit ve svém okolí. Já však vím, co rovníkové slunce umí… Stačí třicet minut bez ochranného krému na přímém slunci a po dvou dnech máte puchýře, jako byste se dotkli horké plotny. Pokud si oblečete Pelagic, žádný takový odporný zážitek vás nečeká a můžete se věnovat všem aktivitám, které tropy nabízejí. Já miluji šnorchlování! Kdo jde do vody na rovníku, musí se namazat. Ale pozor! Nemusí, pokud si oblékne Pelagaic s UV filrem. Tento oděv je jako stvořený pro všechny aktivity spojené s mořem. Vyzkoušel jsem si šnorchlování v bavlněném tričku a po jednom dnu smrdělo rybinou a potem.

test_pelagic_2016_3

 

Pelagic je jiný, letos jsem byl celý pobyt ve společnosti kamarádky a tričko od této firmy jsem měl na sobě klidě tři dny. Ve dne i v noci. Nepáchnul jsem, potem ani rybinou po šnorchlování. Dalším problémem bývá vynoření a nutnost převlečení se do suchého prádla. V tropech neustále vane lehká bríza, která vás usuší, ale také se můžete snadno nachladnout, pokud na vašem těle bude něco mokrého, nebo vlhkého. To se vám stane pouze v bavlněném tričku.

test_pelagic_2016_2

 

S Pelagic můžete na tento problém zapomenout. Toto oblečení je vytvořeno s důrazem na maximální prodyšnost, takže stačí si sednout na pět minut na sluníčko s mírným větříkem a jste komplet usušení. Další zajímavou věcí je, že pokud půjdete na šnorchl a oblečete si Pelagic, tak se vás ryby mnohem méně bojí a dostanete se do jejich absolutní blízkosti, což se vám v jiném oblečení nepovede a vůbec nemluvím o šnorchlování jen plavkách, kdy máte bílé tělo, které odráží stovky paprsků na ryby,  a ty vám nedovolí, se k nim přiblížit.

test_pelagic_2016_4

 

Oblečte si Pelagic, dejte šnorchl do pusy a pojďte pod hladinu. Snadno poznáte ten rozdíl, když si oblečete Pelagic. Ryby se vás prostě nebudou bát! Mám novou zkušenost. V listopadu jsem byl na Maledivách se svojí kamarádkou Karolínou a já jsem měl při šnorchlování všechny korálové ryby na dosah, ale Karolína se nikdy nemohla k žádnému živočichu ani přiblížit. Želvy, murény nebo známá rybka klaun “Nemo”, ti všichni si udržovali od ní bezpečný odstup. Prostě ji viděli a báli se jí.

test_pelagic_2016_8

 

Já nesnáším patlání se krémem, ani u nás, ani kdekoli jinde, takže u nás nosím celé léto Pelagic, nechci omezovat pobyt na slunci, ani smrdět potem. I Karolína mě požádala, ať na příští výpravu do tropů, sežeňu oblečení Pelagic, už se nechce tak spálit, jako tuto výpravu. Prostě si neumím představit další výpravu do tropů bez tohoto oblečení. Na závěr dodám jen krátce. Po deseti dnech v tropech nemám žádné poškození kůže, ale Karolína se oloupala jako had. Já nemám jedinnný problém s mojí kůží, proto mohu oblečení Pelagic vřele doporučit!

test_pelagic_2016_9

 

Značka PELAGIC vznikla v Kalifornii v roce 2001 a byla původně zaměřena na vysoce funkční (High Performance) rybářské oblečení do horkých dnů u vody a na vodě. Chtěla však dělat úplně jiný design oblečení než bylo do té doby zvykem. A to se jí podařilo tak dobře, že její oblečení je jedinečné a nezaměnitelné po celém světě.

 

Garance od PELAGIC

  • Garantovaná UVA/UVB ochrana 50+
  • Chladící efekt
  • Ultra-lehké
  • Vodu odpuzující
  • Odolný proti skvrnám
  • Úprava proti tělesnému pachu

 

Vyčerpávající informace o funkčním oblečení PELAGIC Vám poskytne Radek Talafous na telefonu +420 773 880 003, emailu pelagic@email.cz nebo na www.pelagic.cz.

 

Autor: Michal Simčo, Radek Talafous

Foto: rybolovnorsko.cz

13 komentářů

  1. Pekne napísané , ale bavlna je bavlna …dať si v téj horúčave na telo umelinu a ešte za takú cenu to určite nie hodnota toho produktu je max.10€ tričko v tom uložení stojí 4€ a potlač je 6€

  2. Díky za reakci, k ceně se nemohu vyjádřit, protože nejsem výrobce ani ditrisbutor. Popisoval jsem funkčnost, o které jsem se přesvěčil delším pobytem v tropech. Bavlněné triko je tam neustále vlhké lepí se na tělo a když se v něm vykoupeš, tak je nejlepší si ho vysléct, protože hrozí, že nastydneš. Pelagic je jiný…

  3. Bavlnené tričko s nízkou gramážou je suché za chvílu stojí 1€ .Pelagic je umelina čiže sa takou teplotou aká je tam vyparuje do tela chemikália ftaláty …preto sú tie farby také pekné lebo len umelé vlákno sa tak dá tak pekne zafarbiť pri bavlne to neni možné docieliť také farby . Nechcem to rozoberať ja osobne by som si umelinu na seba nedal a v tropoch to je čistá RAKOVINA.

  4. No tričko za 1,-euro už mě přijde přes čáru, to musí být úplná hadra. V Čechách, si myslím, že za takovou cenu tričko neseženeš. Ale jinak si myslím, že ostatní firmy jako Nike nebo Adidas, dělají podobné funkční oblečení, ale za poloviční cenu. Já bych šel touto cestou.

  5. Ice : tričko za 1€ je úplná samozrejmosť a je to presne také ako predáva Nike a Adidas stačí sa registrovať vo velkosklade ktoré sú v Prahe , Ostrave atď… je to len o hlúposti ,negramotnosti ludí ktorý si myslia ,že keď zaplatia za niečo 50€ tak to je kvalitné lebo je tam značka .

  6. Ahoj chlapi, čtu tuto diskuzi a nemohu se k tomu nevyjádřit. Samozrejme funkcni trika vyrabi cela rada ruznych firem, to vsichni vime. Nerozumim chemickymu slozeni trik a ani se v tom nechci hrabat, ale v porovnani s tuctovkama tipu adidas, puma apod. je tohle aspon pro me rybare jasnou volbou a je uplne jedno jestli jde o výdaj pár set korun navíc. Kazdej svy penize utratime za to, v cem se citime dobre, nebo co nas dela stastnym. Nekdo vali penize za chlast, cigarety, automaty apod. Nekdo nechce byt od revoluce do smrti tuctovej, chce se citit skvele rybarsky. Ja jsem v zivote nemel lepší koupacky nez Pelagic. Citim se v nich naprosto skvele a az nebudou funkcni, koupim si je zas 🙂 Myslim si, ze tohle neni o penezich ale o vášni a lásce,….. džus

  7. Souhlasím s Tomem. Já bych si nekoupil obyčejné bavlněné tričko od Pelagic, ale funkční s UV filtrem ano. Není to o penězích, buď chceš stylový rybářský hadry se super potiskem, nebo si běž koupit maskáče ťamanovi. Každý má právo volby.

  8. Myslím,že toto je už propagace značky za spolupráci.
    A to není dobře.
    Každopádně pro mě jen bavlna a ne umělina.
    Kvlada

    1. Je zcela běžné že se na webech “otiskují” komerční PR sdělení, ale tenhle článek bych tímto neoznačil. Tohle prostě sepsal Michal, po dvou letech zkušeností s výrobky Pelagic. Pochybuju, že by se nechal podplatit tričkem a chválil něco co by ve finále nebylo dobré. Mě by měl triko a šortky donést Ježišek. Do tropů nejezdím, ale líbí se mě desgin tohto oblečení.

  9. Měl jsem podobné tričko od Adidas, zakoupené v shopu v Dubai. Už tam jsem za ně zaplatil cca 1000Kč. Samozřejmě, nebyla to bavlna, ale přestože bylo v černé barvě, vzdušné, nepotil jsem se v něm, a cítit nebylo také. Jedno z nejlepší co jsem kdy měl. Nevím přesně z jakého materiálu bylo vyrobeno, vydrželo mi 6let, docela intenzivního letního nošení a nepravidelného koupání.
    Po této zkušenosti, bych se určitě nebál a neodsuzoval moderní technologie vláken, nebo materiálu ze kterých jsou třeba výrobky od Pelagic, Adidas, nebo jiných renomovaných firem.
    Můj názor a zkušenost.

  10. Mám dobrou zprávu, Pegalic ČR přebírá Miroslav Vojtek. Pokud by někdo potřeboval kontakt, obraťte se na mě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(4)
(8)
(94)
(14)

Nahrávání ... Nahrávání ...