Nápověda Doporučujeme:

Havoya – novinky 2017

Pro novou sezónu 2017 je připravena velká hliníková loď s krytou kabinou 7,4m. Nyní je zahájen předprodej zájezdů za akční cenu 32.600,-NOK/týden pobytu, sobota-sobota. Cena zahrnuje týdenní pronájem apartmá pro 5osob a tuto fantastickou loď. Objednávejte mailem rybolovnorsko@gmail.com nebo volejte 776 845 524 Michal Simčo.

havoya2

 

Havoya je ostrov nácházející se na nejsevernějším území Finmarku cca 50km severně od ostrova Soroya. Atraktivitu tohoto ostrova zvyšuje fakt, že je spojen s pevninou mostem, tudíž není nutné použít trajekt. Rybářská sezóna zde probíhá od května do konce září. Tato lokalita je vhodná pro rybáře – dobrodruhy, kteří již mají zkušenosti s lovem ryb na území Finmarku a hlavně dovedou vést loď na otevřeném oceánu. Lovci, kteří se rozhodnou lovit na tomto místě, si můžou být jisti, že se zařadí mezi české rybáře, kteří se stanou objeviteli této lokality.

havoya3

 

V přístavu, hned vedle mola, se nachází skvěle vybavená technická místnost. Uvnitř je vytápěná šatna s koupelnou a toaletou. Tam jsme nechávají osprchované obleky a boty, do chaty jsme odchází v civilu. Do druhého dne je vše perfektně suché. Dále je tu k dispozici velký mrazicí box s dřevěnými policemi na polystyrenové bedny s teplotou –24°C. Tam má každá chata svůj vyhrazený prostor a filety jsou do druhého dne zmrzlé na kost. Poslední místností je vlastní filetárna. Větší odpad se dává do přepravky na odvoz a drobný odpad se sprchou splachuje ze stolů na zem a do odtokových děr, které ústí do moře. Stoly na filetování tak můžete mít v neustálé čistotě pomocí gumových stěrek.

havoya6

 

Chaty se nachází přímo u moře. Parkování je hned vedle chaty. Ubytování je vhodné pro 6, 4 a 2 členné skupiny. Každá skupina má k dispozici lodě Dolmoy 70Hp. Kotviště lodí se nachází přímo před chatou. Součástí vybavení je krytá filetárna. K chatě je bezproblémový přístup po silnici. Další loď je možné pronajmout za 1.290,–NOK/den. Majitelka bere kauci 1000,–NOK za loď a 1000,–NOK za dům. Závěrečný úklid není v ceně, ale je možné ho objednat na místě za 800,–NOK. Benzin do lodí si tankuje každý sám v Havoysund, cena je cca 16,–NOK/litr. Platba kartou možná. Na místě je dostatek prázdných kanystrů na benzin.

havoya4

Přejít na:

 

Autor: Sim

 

1 komentář

  1. Poraďte prosím termín na halibuta, budeme 4 osoby a to velké kvaerno s kabinou by nám moc vyhovovalo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(4)
(15)
(115)
(17)

Nahrávání ... Nahrávání ...