Nápověda Doporučujeme:

Rybolov na Seychelách 3/4

Po dvaceti minutách přichází další ryba, je to velké bojovné Wahoo. Po záběru si bere kolem 100m pletenky. Míra ukázala 154cm, musím uznat, že Wahoo jsou zde mnohem větší než Maledivech, kde se průměrná velikost pohybuje kolem 1m a velikosti kolem 150cm už bývají považovány za rekordní. Záběry na trolling ustaly, tak jsme se rozhodli vyzkoušet lov ze dna na maso.

rybolov_na_seychelach3_6

Velmi ceněný chňapal císařský

James má jako nástrahu připravenou velkou sépii, což je pro ryby obrovská pochoutka. Pro jistotu jsme na koncovou montáž přidali lanko a to pro případ, že by zabral žralok. Je zde velmi silný proud, takže se nám nedaří udržet nástrahu u dna, ale i přesto přišel jeden záběr velký chňapal císařský, který je mezi místními považován za vzácnou a velmi ceněnou rybu.

rybolov_na_seychelach3_7

Plachetník na prutě

Začíná se kazit počasí, je nutné vyrazit na cestu zpět. Rozbalili jsme znovu trolling. Přichází asi čtyři záběry na woblery, ale ryby spadly, pravděpodobně se jednalo o malá bonita, které nedokázaly vzít velkou 22cm Rapalu pořádně do tlamy. Další záběr je na chobotnici, je to plachetník! Skáče velmi divoce na hladině a snaží se vytřepat chobotnici z tlamy, což se mu božel po deseti minutách povedlo. Ačkoli jsme cestou zpět ulovili ještě krásnou 121cm jehlu, všichni už viděli plachetníka v lodi. Opravdu název této disciplíny Big Game přesně vystihuje radosti i zklamání při rybolovu. Je to opravdu velká hra, kde nikdo dopředu neví, kdo bude vítěz a kdo poražený.

rybolov_na_seychelach3_5

Volný den

Další den si dáváme pauzu a věnujeme se poznávání krás ostrova Mahé. Jedeme na krásnou horskou vyhlídku, kterou věnovala Seychelanům britská královna. Cesta vede tropickým pralesem a na koci vás čeká dech beroucí výhled. Cestou zpět se vracíme přes hlavní město Victorie, kde na místní tržnici dokupujeme ovoce a zeleninu.

rybolov_na_seychelach3_8

Návštěva nálevny

Moc se těšíme do místní hospody, kam nás vezme Míra. Pokud čekáte romantickou hospůdku na pláži ve stínu palem, tak budete zklamáni. Z venku to vypadá jako rodinný domek uprostřed pralesa a nijak není ponat, že se jedná o nálevnu. Procházíme přes dvorek do garáže a odtud pod přístřešek z rezavého vlnitého plechu. Chodník lemují králíkárny, ve kterých nejsou králíci, ale visí tam netopýři Kaloni, kterého si můžete objednat k večeři. Již z dálky je vidět rotující kmen, který drtí cukrovou třtinu. Jejíž obsah se nechá zkvasit a lahodný alkoholický nápoj je na světě. Chuťově se to velmi podobá našemu burčáku. Každý z nás si dal sedmičku a motali jsme se až do rána.

 

Přejít na:

 

Autor: Michal Simčo (Sim)

Foto: Michal Simčo (Sim) a kamarádi

Tento článek zatím nikdo nekomentoval, buďte první!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(4)
(13)
(107)
(15)

Nahrávání ... Nahrávání ...